Cistella

Cap producte

0,00 € Transport
0,00 € Total

Ho compro

detall de Noticia

18/02/2013 - Escrit per ViDirecte.CAT
 

Consumir de manera responsable, consumir proximitat

Les denominacions d’origen del vi també ens garanteixen la procedència i les pràctiques vitícoles utilitzades

El consum de productes procedents de països llunyans n’augmenta la despesa energètica i la contaminació generada. Tant el cultiu com els processos de transformació i d’elaboració es duen a terme, a vegades, en diferents indrets, i es pot donar el cas que un producte tingui diferents origen i llocs de producció.  

Els productes que provenen d’un indret proper al lloc on vivim, s’anomenen productes de proximitat i aporten diversos beneficis relacionats amb la qualitat del producte, l’impacte sobre el medi ambient i l’impuls de l’economia local.

Un dels distintius que certifiquen l’origen geogràfic d’un producte és la Denominació d’Origen, un certificat que garanteix que tant el procés de producció, com el de l’elaboració i transformació es duen a terme al mateix territori.

“Les denominacions d’origen del vi també ens garanteixen la procedència i les pràctiques vitícoles utilitzades””

 A més del consum de productes de proximitat, no cal oblidar la importància de comprar els productes del nostre entorn d’una manera tan directa com sigui possible a l’elaborador. D’aquesta manera, tant els productors com els consumidors surten beneficiats d’aquest comerç de proximitat.

 “La base d’un model agrícola i alimentari més igualitari i sostenible és consumir productes locals (...) i obtenir-los pels canals més directes possibles”

Vidirecte.cat promou el consum de vins, cava, cerveses i licors fets a Catalunya a través d’un comerç de proximitat on el consumidor compra directament als elaboradors, sense intermediaris i amb tota la transparència.

Font: Organització de Consumidors i Usuaris de Catalunya (OCUC)

 
Categoría: Curiositats
Tags: consum, responsable, proximitat, vins, cava, cerveses, licors
 
Comparteix aquesta noticia
 

Comentaris

No hi ha cap comentari

    Deixa el teu Comentari

    Per a enviar un comentari cal estar registrat. Clica aquí per registrar-te