Cistella

Cap producte

0,00 € Transport
0,00 € Total

Ho compro

detall de Noticia

06/03/2013 - Escrit per ViDirecte.CAT
 

Els vins del desert

Productors locals xinesos inicien el cultiu de la vinya al desert de Gobi

La demanda de vins de tot tipus, i especialment de vins negres, està augmentant de manera espectacular a la Xina. Per aquesta raó, la indústria vitivinícola a la Xina creix a gran velocitat i avui dia ja té 11 regions de cultiu diferents on es cultiven centenars de varietats de raïm xineses.

Una de les iniciatives que donen fe d’aquesta evolució la veiem al desert de Gobi, situat al nord del país, on els productors locals han iniciat el cultiu de la vinya per a la producció de vi.

A causa de l’escassa pluviositat d’aquesta regió xinesa, els productors han d’agafar l’aigua del proper riu Groc. A més de la manca d’aigua, el major repte que tenen aquests cultius és sobreviure als hiverns. Per tal que els ceps sobrevisquin a les baixes temperatures de l’estació freda, els elaboradors d’aquesta zona han optat per enterrar-los sota la sorra per protegir-los de les glaçades (es pot arribar a temperatures de -20º C). Amb l’arribada del bon temps, els productors es dediquen a desenterrar els ceps enterrats i els preparen per rebre l’ambient càlid i sec que els ofereix l’estiu.

D’altra banda, aquestes condiciones tan extremes afavoreixen que la vinya no pateixi cap malaltia ni plaga i faciliten la producció de vins xinesos ecològics.

Font: BBC Mundo


ESTIGUES AL DIA DE TOT EL QUE PASSA A VIDIRECTE.CAT!


 
Categoría: Curiositats
Tags: vins, desert, Gobi, Xina
 
Comparteix aquesta noticia
 

Comentaris

Ruth Troyano Puig
Data: 07/03/2013
potser a partir d'aquests noms podràs trobar més informació, Eva http://www.diariodelvino.com/notas7/noticia3033_06jun12.htm
Eva Martinez Bordons
Data: 07/03/2013
Teniu constància d'on es troben exactgament aquests productos de vi i si se'ls pot anar a visitar? al estiu estaré per Mongòlia i Xina i si pugués m'agradaria anar-los a veure. Moltes gràcies!!! Eva

Deixa el teu Comentari

Per a enviar un comentari cal estar registrat. Clica aquí per registrar-te