Cistella

Cap producte

0,00 € Transport
0,00 € Total

Ho compro

detall de Noticia

15/03/2013 - Escrit per ViDirecte.CAT
 

Com sonen els vins? Tot depèn de la cançó

Sembla ser que les percepcions auditives poden influir sobre els estímuls gustatius que rebem.

El maridatge de vins i menjar és una tècnica amb la qual s’intenta enllaçar o unir aquests dos elements amb l’objectiu que el fet de gaudir-los conjuntament sigui millor que l’experiència de tastar-los per separat. Tanmateix, no només el menjar pot fer-nos gaudir de manera diferents els vins, la música també n’és capaç.

Un estudi publicat pel Bristish Journal of Psychology demostra que quan bevem vi escoltant una música determinada, atribuïm al vi les mateixes característiques de la melodia escoltada.

Anem a pams... La base de l’estudi van ser diferents proves de tast realitzades a 250 estudiants (meitat nois i meitat noies) que es van dividir en 5 grups. Cada grup va tastat els mateixos vins negres i blancs, però cada un realitzava el tast escoltant cançons diferents i etiquetades com a: potent, subtil, refrescant, suau i l’últim grup sense música.

Al final del tast, quan es va preguntar als estudiants sobre com definirien el gust del vi tastat, d’entre les 4 etiquetes musicals determinades. Els resultats van mostrar que la cançó escoltada va influenciar en el gust que es percebia en el vi tastat: segons la cançó escoltada, van definir el gust de vi de manera diferent.

Com a conclusió, es pot afirmar que l’estimulació auditiva pot influir la percepció de la resta de sentits (en aquest cas del gust). Sembla que les persones percebem de manera diferent els estímuls gustatius depenent de les connotacions musicals. Tot i que no es descarta que també hi tinguin a veure les connotacions culturals.

Rock? Pop? Hip Hop? Folk? Quina deu ser la música del vi català?

Fonts: The Telegraph i Slate.fr

 
Categoría: Curiositats
Tags: música, vins blancs, vins negres
 
Comparteix aquesta noticia
 

Comentaris

No hi ha cap comentari

    Deixa el teu Comentari

    Per a enviar un comentari cal estar registrat. Clica aquí per registrar-te