Cistella

Cap producte

0,00 € Transport
0,00 € Total

Ho compro

detall de Noticia

02/04/2013 - Escrit per ViDirecte.CAT
 

Es redueix el consum de vi i cava a Catalunya i augmenta el de la cervesa

Un estudi de la Fundació Món Rural analitza les xifres de consum de vins i caves a Catalunya

L’anàlisi del consum a Catalunya de les diferents begudes alcohòliques mostra que segons el tipus de beguda, l’evolució del consumés diferent. Així, per exemple, s’ha detectat una constant disminució del consum de vins i cava durant el període 2004-2010.

D’altra banda, cal destacar que en el cas del consum de cervesa ha passat tot el contrari i que ha augmentat, també de manera constant.

Pel que fa a les begudes d’alta graduació, no es perceben modificacions importants quant a l’evolució del consum.

Segons aquest estudi, el consum a Catalunya de vi i escumosos (especialment cava) s’ha reduït 2 litres durant aquests 6 anys i la mitjana anual ha passat de 15 litres per persona a 13 litres. Aquesta xifra no arriba als 125 ml de vi al dia establerts com a consum raonable de vi atribuït a la dieta mediterrània.

En canvi, el consum mitjà de cervesa ha experimentat una tendència inversa, que l’ha portat a créixer dels 13 litres anuals per persona l’any 2004, als 15 litres de l’any 2010.

Catalunya és una comunitat productora de vins i caves de qualitat (denominació d’origen protegida o Indicació geogràfica protegida), la qual cosa n’ha facilitat el seu consum.

Pel que fa a les dades de consum de begudes alcohòliques a la resta d’Europa, són molt diferents segons el país i Espanya, i per extensió, Catalunya, se situen en la zona mitjana de la llista.

Segons l’estudi DAFNE, els països con les dades de consum de begudes alcohòliques són majors són Itàlia, Portugal i Bèlgica, amb un consum superior als 130 ml per persona i dia. Tanmateix, aquest estudi no mostra les dades classificades segons el tipus de beguda, així que no podem efectuar comparatives entre les xifres de consum dels diferents tipus de begudes.

Font: "Present i futur de l’alimentació a Catalunya. Estudi prospectiu." de la Fundació Món Rural.

Consulta els vins i caves catalans de Vidirecte.cat

Consulta les cerveses artesanes de Vidirecte.cat

 
Categoría: Curiositats
Tags: consum, vi, cava, cervesa, Catalunya, Espanya, Europa
 
Comparteix aquesta noticia
 

Comentaris

No hi ha cap comentari

    Deixa el teu Comentari

    Per a enviar un comentari cal estar registrat. Clica aquí per registrar-te