Cistella

Cap producte

0,00 € Transport
0,00 € Total

Ho compro

detall de Noticia

21/05/2013 - Escrit per ViDirecte.CAT
 

Què és el cos del vi?

Es diu que un vi té cos quan notem que té força i consistència al paladar, una qualitat molt ben apreciada en el vins.

En el tast de vins, hi ha dues etapes i dos sentits que ens portaran a conèixer el cos que té un vi. La primera fase és la visual, en la qual se’n pot veure la viscositat, que ve donada per la quantitat de sucre naturals que tenen els vins. Aquesta viscositat es pot valorar depenent del grau de formació de les llàgrimes a les parets de la copa quan es remou .

La segona fase és tàctil, i es valora la textura del vi a la boca. D’aquesta manera podrem determinar quina és la sensació que ens produeix quan el tastem i definir si es tracta d’un vi aspre o lleuger; o bé greixós, sedós o carnós.

A continuació, us presentem un dels tres videominuts finalistes del certamen internacional “Un minuto de vino, un sorbo de cine”, organitzat per SCIFE 2010. Aquest curtmetratge ens mostra en un minut tot el cos que pot tenir un bon vi!

 

Per saber-ne més sobre les parts que componen el tast de vins, no et perdis la nostra Guia de tast.

Font: Gourmetravel

 
Categoría: Curiositats
Tags: cos, vi, tast, vista, gust,
 
Comparteix aquesta noticia
 

Comentaris

No hi ha cap comentari

    Deixa el teu Comentari

    Per a enviar un comentari cal estar registrat. Clica aquí per registrar-te