Cistella

Cap producte

0,00 € Transport
0,00 € Total

Ho compro

detall de Noticia

23/07/2013 - Escrit per ViDirecte.CAT
 

La dificultat de trobar parella: el maridatge

El món de les combinacions de vi i gastronomia té moltes possibilitats, tant tradicionals com sorprenents.

El verb maridar té el significar d’unir, d’enllaçar dos elements per tal que formin una parella. En el món del vi i el menjar, el maridatge no pretén només que aquests dos element encaixin, sinó que ha de desenvolupar al màxim la potencialitat de cadascun d’ells.

Tot i que les possibilitats en el món dels maridatges són sorprenents i infinites, a continuació intentarem determinar-ne els aspectes bàsics principals:

1)      Equilibrar: Cal que entre el vi i el menjar s’estableixi una relació equilibrada, és a dir que amb plats lleugers no hi posarem vins corpulents ni viceversa.
2)      Complementar: Podem utilitzar per acompanyar un plat, el mateix vi que hem fet servir durant la seva elaboració.
3)      Contrarestar: Podem compensar la sensació greixosa d’un plat amb un vi o cava que ens aporti un toc refrescant i àcid.

A més, tant la tannicitat com l’acidesa dels vins provoquen un efecte netejador de la boca, ja sigui perquè suavitzen l’amargor o perquè donen frescor, que acompanya molt bé els plats greixosos o rics en proteïnes.

Per saber-ne més sobre els secrets d’un bon maridatge, consulta el nostre Assistent de Maridatges.

A més, no et perdis les recomanacions de l’eina virtual de maridatges, El teu Sommelier.

Imatge: Wine Folly

Subscriu-te a Vidirecte.cat

 
Categoría: Curiositats
Tags: maridatge, vins, gastronomia, assistent
 
Comparteix aquesta noticia
 

Comentaris

No hi ha cap comentari

    Deixa el teu Comentari

    Per a enviar un comentari cal estar registrat. Clica aquí per registrar-te