Cistella

Cap producte

0,00 € Transport
0,00 € Total

Ho compro

detall de Noticia

26/07/2013 - Escrit per ViDirecte.CAT
 

S’estrena la ruta Món Porrera pels paisatges del poeta Miquel Martí i Pol

Amb motiu del 10è aniversari de la seva mort, i amb veu del seu amic Lluís Llach

Món Porrera és "una ruta plena d'aventures, records i sentiments...". Es tracta d'un recorregut per diversos indrets de Porrera sobre els temes de Món Porrera --l'àlbum que es va enregistrar a Porrera entre el maig i setembre de 1995-- amb 13 parades obligades, a cadascuna de les quals, és el cantant Lluís Llach qui parla sobre l'origen del tema, els seus records d'infantesa o el procés creatiu i vivencial que van experimentar amb el Miquel Martí Pol, durant la composició i creació de Món Porrera.  De la seva complicitat, de les seves impressions i emocions i també de la història del poble i de la comarca, en neix el projecte Món Porrera.  

Recorregut amb àudio-guia

Per donar a conèixer la ruta, s’ha desenterrat  el "tresor" cultural del Món Porrera i posar-la a l’abast del públic en un format especial.

El suport per realitzar la ruta es una àudio-guia i un mapa que assenyala els punts on transcorre l'acció. És realment un "mapa del tresor" dissenyat per Alba Boyer. Un desplegable ple d'il·lustracions fetes a llapis, amb un fons que representa els desnivells de la terra adusta de Porrera i amb un mapa perfilat amb els colors i les textures del vi.

El disseny del so i confecció de les àudio-guies és obra de l'Ernest Peral, amb una primera col·laboració del Borja Penalba.

Itinerari i durada

La durada de l'àudio-guia és d'aproximadament 1 hora, i passa per punts tant emblemàtics com l'Ermita de Sant Antoni, lo Pont Vell (1804), però també per d'altres localitzacions populars i socials, com El Café Antic o el pati on actuava la mítica orquestra La Lira, a sota la Magnòlia de Lo Teatret. Pel centre de la població està pensada per fer-la passejant, però  també es dóna l'opció d'anar en cotxe als dos punts que queden a 4 km. des del centre del poble. L'altra alternativa és fer dos excursions a peu pel GR al Coll Major (Lo Cirerer d'En Grau) o a la Garranxa (Pilar). Per tant, la ruta es pot fer en una hora i mitja o es pot convertir en una excursió de dia sencer, segons l'opció que destriem.

Projecte solidari

La ruta Lluís Llach-Miquel Martí Pol es posarà a disposició dels interessats als allotjaments* de Porrera, i els fons recaptats es destinaran a projectes de la Fundació Lluís Llach.

*Els  allotjaments de Porrera, Mas Ardèvol, Mas d'En Gregori, La Carrerada, Ca la Bienvenida, l'Hotelet Els Pàmpols, La Icona del Pont Vell i Cal Porrerà, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Porrera, som els responsables d'aquesta iniciativa:  la Ruta Lluís Llach - Miquel Martí Pol, en el desè Aniversari de la mort del poeta de Roda de Ter.

VINS DE LA DOQ PRIORAT A VIDIRECTE.CAT

 

 
Categoría: Notícies
Tags: lluís llach, miquel martí i pol, món porrera, ruta, música, priorat, allotjaments rurals, vi català
 
Comparteix aquesta noticia
 

Comentaris

No hi ha cap comentari

    Deixa el teu Comentari

    Per a enviar un comentari cal estar registrat. Clica aquí per registrar-te