Cistella

Cap producte

0,00 € Transport
0,00 € Total

Ho compro

detall de Noticia

26/06/2014 - Escrit per ViDirecte.CAT
 

Els colors i els sons influeixen en el tast de vins

Un experiment multisensorial ha demostrat com els elements del nostre entorn poden afectar els sabors que percebem

Els resultats d'un estudi realitzat a unes 3000 persones pel Professor Charles Spence a Londres demostra que un canvi en els colors i en els sons durant el tast poden afectar la nostra percepció dels vins en un 10%.

Durant l'experiment, es va oferir a cada persona  una copa de vi per tastar i se'ls exposava a diferents sons i colors. Els resultats publicats mostren que els canvis en els colors i els sons que ens envolten modifiquen la nostra percepció del que bevem de la manera següent:

* Una llum vermella i una música dolça és la combinació ideal, ja que augmenta el gaudi del tast.
* Una llum verda i una música soul incrementa la frescor i redueix la intensitat
* Una llum vermella intermitent fa ressaltar les notes afruitades del vi

El responsable de l'estudi ha manifestat la seva sorpresa davant de la gran influència que els colors que veiem i els sons que sentim tenen sobre la resta de sentits, en aquest cas el gust.

Les conclusions d'aquest experiment poden servir per crear ambients concrets en restaurant, bars i altres establiments que facin que es pugui gaudir millor de l'experiència del tast de vins.

Si vols, pots escoltar els fragments de música utilitzats durant aquest experiment AQUÍ

Imatge i font: Drink Business

Subscripció Vidirecte.cat

 

 
Categoría: Curiositats
 
Comparteix aquesta noticia
 

Comentaris

No hi ha cap comentari

    Deixa el teu Comentari

    Per a enviar un comentari cal estar registrat. Clica aquí per registrar-te