Cistella

Cap producte

0,00 € Transport
0,00 € Total

Ho compro

detall de Noticia

16/02/2016 - Escrit per ViDirecte.CAT
 

Objectes i mobles espectaculars: reutilitzar les ampolles de vi

Què fer amb l'ampolla de vidre una vegada hem begut el vi?

Objectes creatius a partir d’ampolles de vidre: porta espelmes, làmpades, testos i gerros de diferents formes, mides i colors... Són totes creacions curioses, enginyoses i d'ús pràctic o decoratiu. I Internet en va ple. Ens atrevim a dir que hi ha una tendència que beu de diferents àmbits: la creativitat, l'artesania, la decoració eco i un major grau de compromís social amb el medi ambient i l'ecologia; consum responsable, estalvi i funcionalitat... En tot cas, i com ja apuntàvem en un similar article sobre què fer amb els taps de suro, el reciclatge, l’artesania i els treballs manuals (de l’Arts & Crafts anglès) són una moda i tenen molts seguidors. I les xarxes socials en són un bon aparador.

Hi ha també empreses que comercialitzen objectes de disseny a partir del reciclatge d'ampolles de vidre. Us mostrem a continuació com podeu manipular les ampolles de vidre vosaltres mateixos i un seguit d'objectes perquè us animeu a fer les vostres pròpies creacions. Pot ser una bona pràctica a incloure a la vostra experiència de tast!

Com tallar una ampolla de vidre?
És més senzill del que sembla: un canvi de temperatura brusc (dilatació – contracció) farà que les molècules del vidre hi provoquin un tall net. A continuació us ensenyem com.

1. Marquem les línies de tall amb l’ajuda d’una talla-vidres.

2. Apliquem calor sobre la zona marcada amb l’ajuda d’una vela. Agafem l’ampolla pels seus extrems i la fem girar sobre la flama de manera que tot el seu perímetre s’escalfi uniformement. Amb uns minuts n’hi ha prou.

3. Apliquem fred sobre l’àrea marcada i escalfada. El refredament ha de ser ràpid per provocar un canvi sobtat en la temperatura i en l’estructura del vidre. Ho podem fer introduint l’ampolla en un cubell que haurem omplert prèviament amb aigua i gel. L’ampolla es partirà en dos.

4. Polirem la zona tallada amb un paper de polir de gra fi, intentant mantenir sempre un angle perpendicular a l’aresta per obtenir un millor acabat.

A les xarxes socials com Pinterest i YouTube hi ha testimonials i idees curioses, des de mostres de màquines casolanes elaborades per tallar ampolles de manera automàtica a tutorials per fabricar el vostre dispositiu.

Font: Cupatges.cat

 

ESTIGUES AL DIA DE TOT EL QUE PASSA A VIDIRECTE.CAT!


 
Categoría: Curiositats
 
Comparteix aquesta noticia
 

Comentaris

No hi ha cap comentari

    Deixa el teu Comentari

    Per a enviar un comentari cal estar registrat. Clica aquí per registrar-te