Cistella

Cap producte

0,00 € Transport
0,00 € Total

Ho compro

detall de Noticia

18/10/2016 - Escrit per ViDirecte.CAT
 

Creix l’interès pel Cava a Japó

El mercat asiàtic es posiciona com un dels més forts en la importació de vins escumosos

Les exportacions espanyoles de vi a Àsia han viscut en els darrers anys un creixement destacat. Mentre que a l’any 2000 aquestes exportacions suposaven 28 milions d’euros, al 2015 han assolit els 80 milions d’euros, segons dades de l’OEMV. Un dels països asiàtics que ha acollit millor els vins espanyols és Japó, demostrant especial interès pels vins escumosos. Japó és un destí molt enfocat als vins amb major valor afegit. Així, al 2015 s’ha detectat un augment del total de les importacions de vins escumosos, guanyant una notable quota com a primer vi exportat al créixer un 13,2% en volum i un 8,9% en valor. En el context japonès, on el ritme de creixement del vi escumós és més elevat que el del vi tranquil, els caves estan aconseguint un bon posicionament.

Les recents visites a la regió del Cava de dos mitjans de comunicació japonesos són fruit d’aquest interès. El passat mes de setembre, sota la coordinació de l’Institut del Cava, la periodista Megumi Ichikawa de la publicació especialitzada Shuhan News va visitar una quinzena de cellers elaboradors de Cava per preparar un extens article sobre Cava i terroir. Durant una setmana plena de visites, Ichikawa va poder visitar les bodegues Codorníu, Recaredo, Gramona, Juvé & Camps, Segura Viudas, Roger Goulart, Freixenet, Alta Alella, Vins El Cep, Torelló, Sumarroca, Parés Baltà, Jané Ventura i Ca N’Estella. Aquest octubre, la periodista Yasuko Nagoshi, de la revista Wands Magazine, ha visitat també un nombrós grup de cellers elaboradors de Cava per redactar un ampli article sobre Cava i dosage. Durant la visita, Nagoshi ha conegut els cellers Llopart, Pere Ventura, Vilarnau, Mont Marçal, Cava Colomer, Parés Baltà, Vallformosa, Freixenet, Alta Alella, Castillo de Perelada, Codorníu, Gramona i Giró Ribot, tots ells associats a l’Institut del Cava.

Aquestes dues publicacions són tot un referent al país nipó, per la seva capacitat de prescripció i influència en els professionals i consumidors, publicant mensualment articles sobre vins de tot el món. La creixent demanda de visites per part de mitjans japonesos especialitzats en vins demostra l’elevada inclinació que té aquest país cap al Cava i cap als nostres productes. Les dades ho constaten: Japó segueix essent el cinquè país a nivell mundial en nombre de consumidors de Cava.

Estigues al dia de tot el que passa a Vidirecte.cat: clica AQUÍ.


 
Categoría: Notícies
 
Comparteix aquesta noticia
 

Comentaris

No hi ha cap comentari

    Deixa el teu Comentari

    Per a enviar un comentari cal estar registrat. Clica aquí per registrar-te