Cistella

Cap producte

0,00 € Transport
0,00 € Total

Ho compro

detall de Noticia

18/10/2016 - Escrit per ViDirecte.CAT
 

Què és un vi amb cos? i astringent? Expliquem 10 termes molt utilitzats en el món del vi

Us expliquem deu termes que s'utilitzen molt habitualment

1.Quan parlem de les llàgrimes del vi: 

Les llàgrimes són les gotes que regalimen per les parets de la copa de vi després de remoure-la. Poden ser fines o gruixudes, escasses o abundants, de caiguda ràpida o lenta. Per exemple, si hi ha moltes llàgrimes i són de caiguda lenta, vol dir que estem prenent un vi més dens i alcohòlic.

2. Quan parlem d’un vi oxidat:

A grans trets, podem dir que un vi és oxidat quan no té gust o té gust de vi ranci, a causa de l’acció de l’oxigen.


3. Quan parlem de les aromes del vi: 

En el vi les aromes poden provenir del raïm (aromes primàries), de la fermentació (aromes secundàries) o de la criança i l’envelliment (aromes terciàries).

4. Quan parlem de bouquet

El bouquet és una paraula d’origen francès que es refereix al conjunt de sensacions olfactives d’un vi de criança. Parlem del bouquet del vi quan té més d’una aroma i estan totes ben integrades unes amb les altres, no n’hi ha cap que sobresurti. És la suma de les aromes primàries, secundàries i terciàries.

5. Quan parlem de terroir:

El terroir és una paraula d’origen francès també. Hi ha moltes i diverses definicions de Terroir. Segons el Termcat, el terrer, que és el nom que rep en català, “és un conjunt de trets organolèptics del vi, especialment aromes i gust, que es deuen a la influència del sòl sobre el raïm”. 

6. Quan parlem de tanins

A grans trets els tanins són una substància astringent natural en el vi procedent de la pell, la rapa i les llavors del raïm. És més abundant en els vins negres (els blancs poden tenir tanins provinents de la fusta), als quals proporciona cos i longevitat. Aporten un gust sec, aspre, rugós i astringent.

[Continua llegint a Cupatges.cat]

 
Categoría: Curiositats
 
Comparteix aquesta noticia
 

Comentaris

No hi ha cap comentari

    Deixa el teu Comentari

    Per a enviar un comentari cal estar registrat. Clica aquí per registrar-te