Cistella

Cap producte

0,00 € Transport
0,00 € Total

Ho compro

detall de Noticia

19/10/2016 - Escrit per ViDirecte.CAT
 

Es presenta la campanya “Aquí, vins catalans”, que incentiva la comercialització de vins de les DO catalanes a la restauració

La consellera d'Agricultura afirma: “Les estratègies de desenvolupament rural fomenten la innovació per generar oportunitats i impulsar el relleu generacional”

La campanya “Aquí, vins catalans” es va presentar ahir al vespre al Celler de Viveristes de la Conca de Barberà. La iniciativa, liderada per l'Associació Leader Ponent i en la que participen tots els Grups d'Acció Local de Catalunya, fomenta la comercialització i el consum de vins de les denominacions d'origen catalanes a la restauració. Es tracta d'una iniciativa, sorgida en el marc del projecte Gustum, que treballa per incentivar el desenvolupament rural a partir de la promoció dels productes agroalimentaris locals artesans.

 

L'acció s'adreça tan als restauradors com als clients finals, creant una marca-paraigua que serveix d'element promocional al consum del vi de les DO catalanes i, alhora, atorga més valor afegit a l'oferta de cada establiment de restauració. En aquesta direcció, la campanya ha creat un distintiu i un eslògan, per tal que figuri a les portes i a les cartes dels establiments de restauració que s'adhereixin. Els restaurants que s'hi vulguin adherir han d'estar ubicats en el territori Leader i acreditar que les seves cartes ofereixen un mínim del 60% de vins de les DO catalanes. Els restauradors interessats s'han d'adreçar al Grup d'Acció Local que correspongui al seu territori per tal d'acreditar-se.

 

Els restaurants, grans ambaixadors del territori

 

L'acte de presentació ha estat presidit per la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, que destaca: “El sector vitivinícola s'està convertint en un producte-tractor per a les estratègies de desenvolupament. És un gestor sostenible del medi ambient i suma producte, turisme i gastronomia”. Serret afegeix que “les estratègies de desenvolupament rural com aquesta campanya ajuden a diversificar i posar en valor els recursos del territori, fomentant la innovació per generar oportunitats i impulsar el relleu generacional”.

 

La gerent de l'Associació Leader Ponent, Teresa Fuentes, assegura: “Cada cop, els vins catalans es troben a més restaurants, però és necessari encara incrementar-ne la presència i el consum. Els restaurants són els grans ambaixadors del territori i del producte, i amb aquesta campanya volem incentivar el consum de vi català, amb una mirada especial en els cellers més petits”. A l'hoteleria, la quota de vins amb DO catalanes va ser l'any passat del 32%, ocupant el segon lloc del mercat a Catalunya, segons el darrer informe de l'Incavi amb dades de la consultora Nielsen. En els darrers tres anys, el volum de vendes d'aquests vins ha experimentat un creixement del 29,20% a l'hoteleria.

 

A la presentació, hi han assistit diversos alcaldes, consellers comarcals, el director de l'Incavi, Salvador Puig, el president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell i de l'Associació Leader Ponent, Josep Ma Huguet, i  el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas, el gerent del Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp, Jordi París, representants de la DO Catalunya i la presidenta de la DO Conca de Barberà, Mariona Rendé, entre altres personalitats. A més, els cellers Vidbertus, Gatzara i Molí dels Capellans, que elaboren vi al Celler de Viveristes han ofert un tast de vins als assistents, comentat pel president de l'Associació Catalana de Sommeliers a Lleida, Juanjo Ceresuela.

 

Sobre l'Associació Leader Ponent

 

L'Associació Leader Ponent és una entitat sense ànim de lucre, configurada com a Grup d'Acció Local (GAL) i creada per a gestionar la metodologia Leader del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) 2014-2020, a les comarques del Pla d'Urgell, l'Urgell, les Garrigues i el Segrià sud. Una de les línies d'actuació de l'Associació és l'execució de projectes de cooperació com Gustum, finançats pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

 
Categoría: Notícies
 
Comparteix aquesta noticia
 

Comentaris

No hi ha cap comentari

    Deixa el teu Comentari

    Per a enviar un comentari cal estar registrat. Clica aquí per registrar-te