Cistella

Cap producte

0,00 € Transport
0,00 € Total

Ho compro

Vins

Negre dels Aspres

Negre dels Aspres 2012

VINYES DELS ASPRES

Ampolles individuals

15,00 €
cada ampolla

Caixes de 6 ampolles

15,00 €
cada ampolla
tota la caixa 90,00 €

Negre dels Aspres. Vinyes dels Aspres. Vi català online.

Vi empordanès amb un cupatge variat i amb 14 mesos de criança en fusta.


Visita l'elaborador: VINYES DELS ASPRES

Producte amb avantatge pels socis del Tr3sC

CONTINGUT

750 ml

TIPUS

Vi negre criança

D.O.

DO Empordà

Graduació

15% Vol

VALORACIONS DELS USUARIS:

 

ELABORACIÓ

VINYES

Les vinyes del Mallol, Mallolet, Cofins i Cap dels Clots es troben a la part oriental del municipi de Cantallops, en una zona d' aspres caracteritzats per uns terrenys rocallosos granits i pisarres, de poca fondària i amb un contingut baix en matèria orgànica.La textura dels sòls és franco-arenosa, amb un pH àcid i amb una proporció de calç activa pràcticament nul·la.

VEREMA

La Garnatxa es va veremar el dia 21 de setembre, el Merlot i el Syrah el 18 de Setembre, la Carinyena i el Cabernet el dia 5 d' octubre respectivament. Tota la collita es va realitzar a mà.

VINIFICACIÓ

L' elaboració es va realitzar separadament per a cada varietat. Després de desrapar i aixafar els raïms, el període de fermentació i maceració pel·licular en dipòsits d' acer inoxidable es va perllongar 25 dies de mitjana. La temperatura controlada de fermentació va ser de 24 º C de mitjana. El rendiment vi / raïm va ser del 50 %, sense comptar el vi de premsa que no es va aprofitar per a aquest cupatge. Després del sagnat es va deixar en repós en tines d' inox fins el 16 d' abril de 2013 moment en que s' ompliren les 30 bótes de roure d' Allier. Aquest vi va reposar en fusta durant 14 mesos.

EMBOTELLAT

20 de juny de 2014

NOTA DE TAST

A la vista és de color roig intens i cobert.

A nivell olfactiu l´expressió inicial ofereix notes d´herbes boscanes, coriandre i fruita vermella confitada. Els posteriors tocs aromàtics de llorer, canyella mòlta, pebres en gra, pissarra i cotna torrada apareixen de manera gairebé immediata, oferint una bona combinació entre aromes primàries i les aportades per la criança.

La boca és càlida i viva, amb un conjunt molt ben equilibrat d´acidesa, cos, estructura tànnica i expressió gustativa. S´hi troben notes de confitura de cirera, arrop, cacau i prunes al brandi que es dilueixen lentament en una persistència generosa.

MESOS DE CRIANÇA

14 mesos en bótes de roure francès Allier.

VARIETATS DE RAÏM PRINCIPALS

Cabernet Sauvignon, Merlot,

ALTRES VARIETATS DE RAÏM

Carinyena/Samsó, Garnatxa negra, Sirà,

CONSUM ÒPTIM RECOMANAT FINS

2025

SUGGERÈNCIA DE SERVEI

S'aconsella servir-lo a 18º C i decantar-lo.

 

CARN BLANCA
guisat / estofat / confit

CARN VERMELLA
brasa-planxa / fregit-arrebossat / forn
guisat / estofat / confit

VERDURES
guisat / estofat / confit

Formatges curats

Pernil

Embotits

Fruits secs

Per prendre sol

No hi ha cap comentari

    Deixa el teu Comentari

    Per a enviar un comentari cal estar registrat. Clica aquí per registrar-te