Cistella

Cap producte

0,00 € Transport
0,00 € Total

Ho compro

Vins

Blanc de Roure

Blanc de Roure 2016

L'Olivera

Ampolles individuals

9,75 €
cada ampolla

Caixes de 6 ampolles

9,75 €
cada ampolla
tota la caixa 58,50 €

Blanc de Roure. L'Olivera. Vi català online

Un vi blanc amb un toc de bóta fet amb Macabeu, Parellada, Garnatxa Blanca i Xarel·lo.


Visita l'elaborador: L'Olivera

CONTINGUT

750 ml

TIPUS

Vi blanc criança Vi ecològic

D.O.

DO Costers del Segre

Graduació

12.5% Vol

VALORACIONS DELS USUARIS:

 

ELABORACIÓ

Climatologia i característiques de l’anyada

El clima és mediterrani continental, amb hiverns freds i secs i estius calorosos dulcificats pel vent que bufa del mar (la marinada) durant les tardes i que refresca les nits, sobre tot durant el període de maduració.
L’any 2012 vàrem tenir un hivern relativament suau, encara que amb alguns episodis de fred intens. La pluviometria de la primavera-estiu va ser baixa (219 mm), fet que va provocar un desenvolupament limitat de les plantes i de la producció. La verema es va avançar molt (Inici: 22 d’agost – Final: 3 d’Octubre) i la collita va ser molt sana i es va poder treballar en molt bones condicions. Com l’any 2012, el conjunt de l’anyada va donar fruits ben madurs i amb graduacions elevades.

 

Elaboració

Collim el raïm manualment, i el premsem amb el gra sencer i la rapa. Cada varietat de raïm fermenta separadament en dipòsits d’acer inoxidable a una temperatura controlada d’entre 15 i 17ºC. El cupatge neix d’un procés de recerca del vi jove que elaborem des de fa més de 20 anys amb les varietats Macabeu, Parellada i Chardonnay. Un cop fet el cupatge, que és amb el que envasem el vi jove, roman en dipòsits d'acer inoxidable durant si mesos. Després passa a fer la criança en bóta de roure durant 3/4 mesos, aquesta es porta a terme sobre les lies dels vins que han fermentat i envellit en barrica. Durant aquest temps i de forma setmanal, realitzem un battonage, per tal d'aprofitar el potencial de les lies i millorar així la complexitat i el volum d'aquest vi.

Cupatge

70% Macabeu, 20% Parellada i 10% Chardonnay.

NOTA DE TAST

Color groc palla amb reflexos daurats.

En nas, és intens i seductor amb aromes afruitades (pinya i poma) ben integrades amb la criança de la bona fusta que aporten aromes de torrats i fruits secs.

Entrada en boca fresca i lleugerament untuosa, amb un postgust llarg i persistent. Apareixen notes de fuita tropical amb sensacions torrades.

Bona harmonia amb formatges que no siguin massa curats ni secs, peixos blancs de cocció curta i qualsevol tipus de bolet de temporada.

MESOS DE CRIANÇA

3/4 mesos en bótes de roure sobre les seves lies

VARIETATS DE RAÏM PRINCIPALS

Macabeu/Viura,

ALTRES VARIETATS DE RAÏM

Parellada/Montònega,

SUGGERÈNCIA DE SERVEI

Servir-lo entre 6-8º C.

CERTIFICATS

Certificació ecològica

 

PEIX BLANC
cru / bullit vapor
brasa-planxa / fregit-arrebossat / forn

PEIX BLAU
especiat
escabetx / marinat

MARISC
cru / bullit vapor
brasa-planxa / fregit-arrebossat / forn

Aperitius

Amanides

Formatges frescos

Formatges blaus

Formatges tous

Bolets

Sopes

Cremes

No hi ha cap comentari

    Deixa el teu Comentari

    Per a enviar un comentari cal estar registrat. Clica aquí per registrar-te

    productes amb maridatges similars