Cistella

Cap producte

0,00 € Transport
0,00 € Total

Ho compro

Vins

Escumós L'Olivera Reserva

Escumós L'Olivera Reserva 2014

L'Olivera

Ampolles individuals

11,25 €
cada ampolla

Caixes de 6 ampolles

11,25 €
cada ampolla
tota la caixa 67,50 €

Escumós L'Olivera Reserva. L'Olivera. Vins online.

Un escumós Reserva Brut Nature amb un cupatge de Macabeu, Parella i Chardonnay.


Visita l'elaborador: L'Olivera

CONTINGUT

750 ml

TIPUS

Altres escumosos

D.O.

DO Costers del Segre

Graduació

12% Vol

VALORACIONS DELS USUARIS:

 

ELABORACIÓ

Climatologia i característiques de l’anyada

El clima és mediterrani continental, amb hiverns freds i secs i estius calorosos dulcificats pel vent que bufa del mar (la marinada) durant les tardes i que refresca les nits, sobretot durant el període de maduració.

L’anyada de 2014 va tenir un hivern fred habitual, donada la continentalitat de la nostra zona. La pluviometria de la primavera va ser moderada i ben distribuïda. En aquesta anyada, les temperatures moderades de l’estiu i inicis de tardor i la pluviometria abundant (197 mm) van condicionar enormement les condicions de la collita i van obligar a fer un seguiment molt acurat de les maduracions i a seleccionar estrictament la collita. Les dates de verema van ser les habituals a la nostra zona, començant el 5 de setembre i acabant el 13 d’Octubre.

Elaboració

El vi base fermenta a temperatura controlada (17-18 ºC) en dipòsits d’acer inoxidable. El cupatge posterior de les varietats Macabeu, Parellada i Chardonnay passa per un procés de criança de tres mesos en barrica francesa i americana. El tiratge en ampolla es fa els mesos de febrer i març, amb un repòs en cava, mínim, de 36 mesos a una temperatura constant que oscil·la entre els 12 i els 15ºC, amb les humitats també controlades. El degollament es fa a mà i a temperatura ambient, de manera progressiva i en lots petits. Abans de posar el tap definitiu a l’ampolla, si és necessari, l’acabem d’omplir amb el mateix escumós de l’anyada, sense afegirhi sucres addicionals

NOTA DE TAST

Color groc daurat i de bombolla finíssima.

En nas és sutil i suggerent, amb aromes de criança, notes torrades i de cafè, amb un punt especiat que recorda la regalèssia i el clau. Elegants notes de compota (taronja amarga) sobre un fons de codony, albercoc i brioixeria.

En boca té un pas fresc i untuós i retornen els records torrats i de fruits secs, amb un postgust llarg i vibrant.

Bona harmonia amb els formatges tipus gouda i camembert, el peix blau com la tonyina. Acompanyant perfecte del bacallà a la pil-pil o plats tradicionals com unes faves a la catalana.

MESOS DE CRIANÇA

Tres mesos en barrica francesa i americana

VARIETATS DE RAÏM PRINCIPALS

Macabeu/Viura, Parellada/Montònega,

ALTRES VARIETATS DE RAÏM

Chardonnay,

 

PEIX BLANC
brasa-planxa / fregit-arrebossat / forn
guisat / estofat / confit

PEIX BLAU
cru / bullit vapor
brasa-planxa / fregit-arrebossat / forn

VERDURES
brasa-planxa / fregit-arrebossat / forn
guisat / estofat / confit

Formatges frescos

Formatges tous

Arrossos i fideuàs

Llegums

No hi ha cap comentari

    Deixa el teu Comentari

    Per a enviar un comentari cal estar registrat. Clica aquí per registrar-te