Cistella

Cap producte

0,00 € Transport
0,00 € Total

Ho compro

Vins

Blau Marí 2017

VINS PETXINA

Ampolles individuals

6,30 €
cada ampolla

Caixes de 6 ampolles

6,10 €
cada ampolla
tota la caixa 36,60 €

El Blau Marí vol transmetre el paisatge i la tradició vinícola de la costa tarragonina. Una desconeguda zona productora de vi amb arrels molt profundes. 

Calma, marinada, temperatura agradable i bon clima. Tot en una ampolla.


Visita l'elaborador: VINS PETXINA

CONTINGUT

750 ml

TIPUS

Vi negre jove Vi ecològic

D.O.

DO Tarragona

VALORACIONS DELS USUARIS:

 

ELABORACIÓ

Per fer aquest vi utilitzem dues varietats, la garnatxa (la varietat mediterrànea per excel·lència) i la cabernet sauvignon (una varietat forànea que ja fa 40 anys que està plantada... i s'ha adaptat molt bé). A la nostra zona les varietats de raïm negre són fruit de la tradició, però també de l'adaptació dels pagesos al mercat. Eren ells qui havien d'oferir alguna cosa interessant perquè sinó ningú els hi comprava. Com que volem representar la costa tarragonina, no podíem amagar o menystenir la gran importància d'aquesta varietat en la nostra història vinícola recent. A part, combina molt bé amb la garnatxa. La garnatxa aporta aromes i fruita i la cabernet sauvignon estructura i allarga la vida del vi.

Les nostres vinyes estan situades a 5km en linia recta del mar. I per tan tenen una influència molt gran de la marinada. Aquesta evita que la temperatura a l'estiu s'enfili més de 31 graus els dies de màxima calor, ja que bufa sobre les vinyes ja de bon matí. Així tenim menys amplitud tèrmica que a la gran majoria de zones on s'elabora vi a Catalunya (darrera de la serralada prelitoral la gran majoria), on puntualment poden arribar a 39 o 40 graus alguns dies. La proximitat amb el mar evita que les vinyes eastiguin a menys de 10 graus a l'hivern.

Aquest és un fet diferencial que fa vins més suaus i amables. 

La vinya és ecològica i la mitjana d'edat dels ceps de raïm negre és de 20 anys. Fem un treball molt gran a la vinya durant tot l'any. La clau dels nostres vins és el treball i respecte a la vinya. Les varietats estan plantades a una zona o a una altra en funció de la fertilitat del terreny i de l'adaptació del cep. 

L'economia de les families de la zona també ha marcat l'extensió de les vinyes. No són grans extensions, sinó petites. Això fa que hi hagi molts marges i zones de bosc entre vinyes. Si bé evita poder treballar més eficientment, també enriqueix la zona gràcies a la varietat de plantes (no només ceps, sinó també garrofes, pins, oliveres, ametllers... i també molt sotabosc: romaní, farigola...). Aquest fet és molt positiu per la biodiversitat, ja que els insectes pol·linitzen constantment perquè l'època de floració de les plantes és diferent en cada una d'elles i pràcticament hi ha flors durant tot l'any. Això és molt difícil d'apreciar en el tast del vi, però fa un vi més ric i complexe.

Es vinifiquen les varietats per separat i s'embotellen en petits lots i durant l'any. El cupatge és aproximadament un 55% de garnatxa i un 45% de cabernet sauvignon.

NOTA DE TAST

De color violeta intens. Vi molt aromàtic (fruits vermells madurs). A la boca té una astringència i frescura moderades. Al tast es confirma la percepció aromàtica dels fruits vermells madurs.

És un vi que sedueix a la distància curta. Acompanyant l'àpat. Tot i ser un vi jove no és una explosió d'aromes que t'ho ensenya tot només obrir el vi. Sinó que mica en mica ens va explicant coses de la costa tarragonina i ens acaba convencent. Com ella. Amb calma, tranquilitat i sense presses.

VARIETATS DE RAÏM PRINCIPALS

Garnatxa negra, Cabernet Sauvignon,

CONSUM ÒPTIM RECOMANAT FINS

2019

SUGGERÈNCIA DE SERVEI

Servir entre 12 i 14ºC

CERTIFICATS

Certificació ecològica

 

CARN BLANCA
brasa-planxa / fregit-arrebossat / forn
escabetx / marinat

CARN VERMELLA
brasa-planxa / fregit-arrebossat / forn
escabetx / marinat

VERDURES
guisat / estofat / confit
escabetx / marinat

Aperitius

Formatges curats

Bolets

Pasta

Pizza

Llegums

Ous

Per prendre sol

No hi ha cap comentari

    Deixa el teu Comentari

    Per a enviar un comentari cal estar registrat. Clica aquí per registrar-te