PARELLADA 2016 | |||
Parellada. J. Miquel Jané. Vins de Catalunya.
"El Penedès dintre d'una ampolla"
Visita l'elaborador: bodega J. Miquel Jane
CONTINGUT
750 ml
TIPUS
Vi blanc criança
D.O.
DO Penedès
Graduació
12% Vol
VALORACIONS DELS USUARIS:





ELABORACIÓ
Els raïms per elaborar aquest vi, ens els proporcionen uns ceps molt vells de la varietat Parellada. Ceps de més de 60 anys, situats a la nostra finca de la Baltana Vella, a 480m d'alçada. Aquests ceps plantats en petits costers amb pendent i amb un cultiu ecològic bastant extrem,produeixen uns raïms amb una alta concentració d'aromes, i amb un grau alcohòlic bastant elevat per ser Parellada. Des de fa varis anys, no es llaura la finca, evitant així un excés de producció i un equilibri del cep, conjuntament amb una poda curta i una bona poda en verd, fem que el raïm arribi a uns punts de maduració perfectes.
Raïm collit amà, triat a la mateixa finca,i en petits remolcs és transportat a una distància de 2 km fins el celler. Collit a mà,sense derrapar, el posem dins la premsa pneumàtica tancada, i el premsem a poca pressió. Fermentació a temperatura controlada amb llevats seleccionats. Criança de 2 mesos en lies fines en inoxidable i abans d'embotellar, el filtrem lleugerament.
NOTA DE TAST
En vista: Ens trobem amb un vi brillanti àgil en copa, amb unes tonalitats grisoses que denoten la seva joventut.
En nas: ens apareixen notes cítriques, combinades amb records fruita blanca, flors d'ametller i molta frescor, que ens demostra que és un vi de muntanya. Passats 5 min en copa, la sedositat dels aromes augmenta, i el fa molt més elegant.
En boca: hi ha un bon equilibri. L'acidesa ens porta aquesta frescor de vi d'alçada, acompanyada per una cremositat, després de 2 mesos sobre lies fines. La fruita blanca, com ara la pera, persisteix amb la resta d'aromes durant alguns minuts a la boca després de tastar-lo.
MESOS DE CRIANÇA
2 mesos amb lies fines en dipòsit inoxidable
VARIETATS DE RAÏM PRINCIPALS
Parellada/Montònega,
SUGGERÈNCIA DE SERVEI
Amb paella de verdures i carn, amb rissoto, amb carn blanca i vermella (poc feta) i amb formatges cremosos.
guisat / estofat / confit
escabetx / marinat
guisat / estofat / confit
Deixa el teu Comentari
Per a enviar un comentari cal estar registrat. Clica aquí per registrar-te
No hi ha cap comentari