Cistella

Cap producte

0,00 € Transport
0,00 € Total

Ho compro

Vins

SYRAH NEGRE ECO

SYRAH NEGRE ECO 2017

bodega J. Miquel Jane

Ampolles individuals

9,20 €
cada ampolla

Caixes de 6 ampolles

9,20 €
cada ampolla
tota la caixa 55,20 €

SYRAH NEGRE ecològic. J. Miquel Jané. Vins de Catalunya.
Aquest vi blanc és "El Penedès dintre d'una ampolla"


Visita l'elaborador: bodega J. Miquel Jane

Producte amb avantatge pels socis del Tr3sC

CONTINGUT

750 ml

TIPUS

Vi negre jove

D.O.

DO Penedès

Graduació

13.5% Vol

VALORACIONS DELS USUARIS:

 

ELABORACIÓ

El raïm del Syrah, prové d'uns ceps de més de 25 anys, situats al llindar del Parc Natural del Foix, a Castellet i la Gornal. Provinents de l'agricultura ecològica, i amb un treball del sòl a consciència, vam aconseguir poca producció de raïm, cosa que fa que la concentració d'aromes i color sigui excepcional, i una cosa molt important, potser la que més, que vam aconseguir que la pell arribi al seu punt òptim de maduració. Raïm collida a màquina de matinada, i transportat de seguida al celler. Seguidament el derrapem i el posem amb les pells, als tancs de fermentació. Remuntats diaris, normalment 2, per extreure el color i les aromes de les pells. Temperatura controlada, al voltant de 23 graus.

Per tast, vam decidir quan ho hem de descovar, potser entre 10 i 15 dies de contacte amb la pell. Un cop vam decidir que hem de separar el suc de les pells, fem una lleugera premsada a les pells. Quan acaba la fermentació alcohòlica, comença la fermentació malolàctica.

Després de la fermentació malolàctica, li fem un transvase i ho deixem amb criança en inoxidable amb les mares fines durant 4 o 5 mesos, fent-li diversos batonnage, buscant un vi amb més estructura i complexitat.

NOTA DE TAST

Una de les coses característiques del Syrah és el seu color, sempre és molt potent. Ens trobem en vista, 1 syrah amb un color vermell cirera d'alt standing, amb unes tonalitats blaves-granats en el rivet de la copa molt marcades.

En nas, ens marca un punt de pebre, barrejat amb notes molt accentuades, d'una maduixa madura, molt llaminera.

El seu pas per boca té un ventall de definicions, començant per la seva frescor, seguidament, ens marca un punt de torrada, característic d'aquesta finca, que és causa de l'extracció dels ossos durant la fermentació. El seu pas per boca, és llarg i elegant, on també destaca la part de la fruita vermella madura. El conjunt en boca és elegant, on l'equilibri entre la fruita, el taní i l'acidesa és perfecte.

MESOS DE CRIANÇA

4 o 5 mesos en inoxidables

VARIETATS DE RAÏM PRINCIPALS

Sirà,

SUGGERÈNCIA DE SERVEI

Amb peix a la planxa-brasa amb el seu condiment d'all i julivert (navalles,gambes,musclos..). També amb embotits de caça (cérvol-senglar). Tataki de salmó. Qualsevol carn vermella a la brasa. Postres com mousse de yogur amb fruites del bosc.

 

CARN VERMELLA
brasa-planxa / fregit-arrebossat / forn

PEIX BLANC
brasa-planxa / fregit-arrebossat / forn
especiat

PEIX BLAU
cru / bullit vapor
brasa-planxa / fregit-arrebossat / forn

MARISC
brasa-planxa / fregit-arrebossat / forn

Pernil

Embotits

Fruita

Pastissos i gelats

No hi ha cap comentari

    Deixa el teu Comentari

    Per a enviar un comentari cal estar registrat. Clica aquí per registrar-te