XAREL·LO MACERAT 2011 | |||
Xarel·lo Macerat. Jaume Giró Giró. Vins de Catalunya.
El vi més típic del Penedés. És un vi blanc estructurat i amb un cos potent. A la boca és parafinat i greixós però manté, alhora, la seva frescor, acidesa i cos.
Visita l'elaborador: JAUME GIRÓ I GIRÓ
CONTINGUT
750 ml
TIPUS
Vi blanc criança
D.O.
DO Penedès
Graduació
12.2% Vol
VALORACIONS DELS USUARIS:





ELABORACIÓ
Procés: Maceració de les pells durant la premsada. I batonnage de les mares.
Cupatge: 88 % Xarel·lo, 10 % Chardonnay, 1% Muscat i 1% Sauvignon. Any de collita: 2011.
Criança: 45 % fermentat en tina d’acer. 25 % en bóta de roure francès.
NOTA DE TAST
D’un color groc pàlid amb alguna tonalitat verdosa, al nas és espectacular. Sobresurten les notes d’espècies i de fruits tropicals amb notes de pera i tocs de meló. A la boca és parafinat, greixós però al mateix temps, manté la seva frescor molt ben equilibrada pels tocs de vainilla, la seva acidesa i el cos de la Xarel·lo. Té totes les llums, colors i aromes de l’any. Al final resta ple, viu i exuberant.
VARIETATS DE RAÏM PRINCIPALS
Xarel·lo/pansa blanca/pansal, Chardonnay,
ALTRES VARIETATS DE RAÏM
Sauvignon blanc,
SUGGERÈNCIA DE SERVEI
Conserva'l en un lloc fresc, sec i sense llum. Serveix-lo a 6-9º C segons l'època i els gustos personals.Com a vi estructurat i amb un cos potent, es pot maridar amb tot tipus d'arrossos i pastes i sobretot de marisc i peix. Imagineu-vos un aperitiu d’ostres, després uns espaguetis o uns raviolis farcits de cloïsses, unes gambes o uns calamarsons a la planxa, amb un bon rap i per acabar una ventresca de tonyina o un filet de bonítol fresc. O si no, amb unes bones tapes de croquetes de bacallà o fins i tot un bon pernil ibèric, o unes bones barquetes. I si no, sol, amb bona companyia.
especiat
especiat
brasa-planxa / fregit-arrebossat / forn
Deixa el teu Comentari
Per a enviar un comentari cal estar registrat. Clica aquí per registrar-te
No hi ha cap comentari